Trafikinfo - her og nu

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om veje og trafik.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Online ansøgning om parkeringstilladelser

13. marts 2019 - Fra 18. marts 2019 skal du søge om midlertidige parkeringstilladelser online.

Det betyder, at du og din virksomhed fremadrettet kan søge om parkeringstilladelser, når det passer jer i stedet for at møde op i Borgerservice. 

Receptionen i Borgerservice udsteder årligt cirka 200 midlertidige parkeringstilladelser til virksomheder, som har brug for at overskride tidsbegrænsningen på vores offentlige p-pladser/p-båse. 

Virksomhederne har ofte oplevet ventetid i Borgerservice, og det har derfor været et stort ønske, at optimere denne service.

Vi har stilet efter en løsning, hvor du og dine medarbejdere helt kan undgå turen til Borgerservice, hvilket også vil have en positiv effekt på den øvrige ventetid i receptionen. 

På nedenstående link kan du fra mandag 18. marts nemt og hurtigt indsende en ansøgning, som alle virksomhedens medarbejdere kan udfylde. 

Søg en parkeringstilladelse 

Ansøgninger om parkeringstilladelser vil blive håndteret dagligt med en forventet sagsbehandlingstid på maksimalt 2 hverdage. 

Borgerservice sender parkeringstilladelsen til den mailadresse, der er angivet. Medarbejderen skal efterfølgende printe tilladelsen og sætte den i forruden af firmabilen/det rullende materiel. 

Borgerservice håber, at virksomhederne bliver glade for løsningen.

Langgade i Sørvad spærret for gennemkørsel fra 4.3.2019

25. februar 2019 - Fra mandag 4.3.2019 til lørdag 30.11.2019 arbejder Herning Vand med et omfattende kloakprojekt i Langgade på strækningen mellem Åbrinken til lidt vest for Kirkevangen.

I hele arbejdsperioden, fra 4. marts til 30. november, bliver der omkørsel for motorkøretøjer. Gående og cyklister kan komme igennem, men for cyklisterne vil det nok blive nødvendig at trække cyklen på nogle strækninger.

Busser

Få info om ruteændringer og ændringer vedrørende stoppesteder på Midttrafik.dk.

Motorkøretøjer

Omkørsel bliver via Præstevejen og Møllevangen.

Sunds Hovedgade og Teglgårdvej i Sunds bliver midlertidig spærret

25. februar 2019 - Herning Vand A/S og Herning Kommune skal arbejde med kloak og belægning i Sunds i perioden fra mandag 4.3. til fredag 20.12.2019.

Sunds Hovedgade blive spærret fra mandag 4.3. til fredag 20.12.2019 på strækningen fra Ilskovvej til nord for Teglgårdvej. Skiltene i området viser omkørsel via Sunds Omfartsvej eller Drejervej, Hollingholtvej, Nørrevang og Rønne Alle.

Teglgårdvej bliver gravet op fra og med mandag 11.3.2019 til omkring 1. maj 2019.

Gående og cyklister

Gående og cyklister kan komme igennem på begge veje, men for cyklisterne vil det blive nødvendig at trække cyklen på nogle strækninger.

Busser

Få info om ruteændringer og ændringer vedrørende stoppesteder på Midttrafik.dk.

Herning har fået en håndbold-skulptur – bysbarnet Nøddesbo er håndmodel

14. januar 2019 - I denne weekend afslørede Herning Kommune en ny håndbold-skulptur, der er en hyldest til håndbold, til VM og til bysbarnet Jesper Nøddesbo

Edit Jesper Noeddesbo Og Ulrik Hyldgaard Ved Skulpturen

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er da stort, at min hånd nu skal stå her, i den by jeg kommer fra, i mange, mange år fremover.

Sådan lød det fra Jesper Nøddesbo, da han lørdag, midt under IHF Men's World Championship 2019, som han er ambassadør for, var med til at afsløre en helt ny skulptur i Herning.

Skulpturen er omtrent 3,5 meter høj og udført i rustfrit stål af Herning Trapper og Kleinsmedie. Det er samme firma, som udførte en cykelskulptur til én af Hernings rundkørsler, da Herning var vært for Giro d'Italia i 2012.

Den hånd der i skulpturen holder en håndbold er baseret på en tegning af Jesper Nøddesbos hånd.

- Men denne skulptur slår vi to fluer med et smæk. Vi får tilføjet endnu et skulpturelt element til Hernings indfaldsveje, og samtidig markeret at Herning og håndbold hører sammen. Dette er den fjerde store, internationale håndbold-slutrunde, som DHF har valgt at lægge i Herning siden 2010, og det var helt naturligt for os, at så godt et samarbejde også skulle markeres. At det så ovenikøbet er lykkedes at få Jesper Nøddesbo, der stammer fra Herning, og har spillet ungdomshåndbold her i kommunen, til at "give en hånd med", er vi rigtig glade for, siger Ulrik Hyldgaard, formand for byplanudvalget i Herning Kommune.

Herning nye skulptur står i rundkørslen, hvor Dronningens Boulevard møder Mads Eg Damgaards Vej, og dermed kun få hundrede meter fra MCH Messecenter Herning, der har været ramme om en lang række internationale håndbold-mesterskaber. Med placeringen vil trafikanter, der ankommer til Herning fra vest, fremover blive mødt af den store håndbold-hånd.

Det har kostet cirka 75.000 kroner at producere og opstille skulpturen.

Fakta:

IHF Men's World Championship 2019, VM i håndbold, løber fra 10. - 27. januar, og kampene er i år delt mellem Danmark og Tyskland.

De fire indledende grupper spilles i Berlin, München, København og Herning, mens de to puljer i mellemrunden spilles i henholdsvis Köln (Tysklands kampe, hvis de går videre) og Herning (Danmarks kampe, hvis de går videre).
Semifinalerne spilles i Hamborg, mens placeringskampe, bronzekamp og finale spilles i Herning.

Den danske del af turneringen er arrangeret af Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland og Københavns Kommune.