Trafikinfo - her og nu

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om veje og trafik.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Ørre Byvej i Ørre midlertidigt spærret.

17. april 2019 - Fra tirsdag 23.4.2019 til fredag 20.12.2019 arbejder Herning Vand med et omfattende kloakprojekt i Ørre Byvej.

Ørre Byvej blive spærret fra tirsdag 23.4.2019 til fredag 20.12.2019 på strækningen mellem Foldagervej og Vestermosevej. Skiltene i området viser omkørsel via Sinding Hovedgade, Rosmosevej og Kragsnapvej.

Dekorativ billede

Sunds Hovedgade og Teglgårdvej i Sunds midlertidigt spærret

16. april 2019 - Herning Vand A/S og Herning Kommune arbejder med kloak og belægning i Sunds i perioden fra mandag 4.3. til fredag 20.12.2019.

Sunds Hovedgade er spærret til og med fredag 20.12.2019 på strækningen fra Ilskovvej til nord for Teglgårdvej. Skiltene i området viser omkørsel via Sunds Omfartsvej eller Drejervej, Hollingholtvej, Nørrevang og Rønne Alle.

  • Teglgårdvej vil være gravet op til omkring 1. maj 2019 på strækningen fra Sunds Hovedgade til Nørrevang og Hollingholtvej.
  • Stationsvej er spærret for gennemkørsel fra Ilskovvej til Sunds Hovedgade.
  • Nøddevej og Genvejen er spærret ved Sunds Hovedgade

Gående og cyklister

Gående og cyklister kan komme igennem, men for cyklisterne vil det blive nødvendig at trække cyklen på nogle strækninger.

Busser

Få info om ruteændringer og ændringer vedrørende stoppesteder på Midttrafik.dk.

Fornyelse af Torvet i Herning er i gang

08. april 2019 - Mandag startede første etape af arbejdet, der skal give Torvet i Herning et nyt look

Arbejde på Torvet

Nu får Hernings centrale plads, Torvet, en overhaling.

Mandag 8.april startede første etape af arbejdet, der skal føre til et mere indbydende og funktionelt Torv.

1.etape indebærer, at de nuværende granit-bænke fjernes, og bliver erstattet af nye bænke i træ og metal, der bliver kombinerede blomster-bede og bænke.

Samtidig etableres der nye blomsterbede rundt om de nuværende springvand.

Derudover bliver skulpturen "Seated Woman" af Henry Moore flyttet til en mere prominent placering foran Rådhusets indgang A.

Det er planen, at første etape af forskønnelsen skal være færdig inden sommerferien.

Anden etape af forskønnelsen er etableringen af en ny legeplads på den nordøstlige del af Torvet. Udformningen af legepladsen er i øjeblikket i udbudt i konkurrence hos forskellige firmaer, og det bedste projekt bliver kåret ultimo maj. Det er planen, at legepladsen bliver etableret efter sommerferien.

Forskønnelsen af Torvet er en del af Byplanudvalgets arbejde for at gøre Herning bymidte mere attraktiv.

Langgade i Sørvad spærret for gennemkørsel

24. februar 2019 - Fra mandag 4.3.2019 til lørdag 30.11.2019 arbejder Herning Vand med et omfattende kloakprojekt i Langgade på strækningen mellem Åbrinken til lidt vest for Kirkevangen.

I hele arbejdsperioden, fra 4. marts til 30. november, bliver der omkørsel for motorkøretøjer. Gående og cyklister kan komme igennem, men for cyklisterne vil det nok blive nødvendig at trække cyklen på nogle strækninger.

Busser

Få info om ruteændringer og ændringer vedrørende stoppesteder på Midttrafik.dk.

Motorkøretøjer

Omkørsel bliver via Præstevejen og Møllevangen.

Herning har fået en håndbold-skulptur – bysbarnet Nøddesbo er håndmodel

14. januar 2019 - I denne weekend afslørede Herning Kommune en ny håndbold-skulptur, der er en hyldest til håndbold, til VM og til bysbarnet Jesper Nøddesbo

Edit Jesper Noeddesbo Og Ulrik Hyldgaard Ved Skulpturen

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er da stort, at min hånd nu skal stå her, i den by jeg kommer fra, i mange, mange år fremover.

Sådan lød det fra Jesper Nøddesbo, da han lørdag, midt under IHF Men's World Championship 2019, som han er ambassadør for, var med til at afsløre en helt ny skulptur i Herning.

Skulpturen er omtrent 3,5 meter høj og udført i rustfrit stål af Herning Trapper og Kleinsmedie. Det er samme firma, som udførte en cykelskulptur til én af Hernings rundkørsler, da Herning var vært for Giro d'Italia i 2012.

Den hånd der i skulpturen holder en håndbold er baseret på en tegning af Jesper Nøddesbos hånd.

- Men denne skulptur slår vi to fluer med et smæk. Vi får tilføjet endnu et skulpturelt element til Hernings indfaldsveje, og samtidig markeret at Herning og håndbold hører sammen. Dette er den fjerde store, internationale håndbold-slutrunde, som DHF har valgt at lægge i Herning siden 2010, og det var helt naturligt for os, at så godt et samarbejde også skulle markeres. At det så ovenikøbet er lykkedes at få Jesper Nøddesbo, der stammer fra Herning, og har spillet ungdomshåndbold her i kommunen, til at "give en hånd med", er vi rigtig glade for, siger Ulrik Hyldgaard, formand for byplanudvalget i Herning Kommune.

Herning nye skulptur står i rundkørslen, hvor Dronningens Boulevard møder Mads Eg Damgaards Vej, og dermed kun få hundrede meter fra MCH Messecenter Herning, der har været ramme om en lang række internationale håndbold-mesterskaber. Med placeringen vil trafikanter, der ankommer til Herning fra vest, fremover blive mødt af den store håndbold-hånd.

Det har kostet cirka 75.000 kroner at producere og opstille skulpturen.

Fakta:

IHF Men's World Championship 2019, VM i håndbold, løber fra 10. - 27. januar, og kampene er i år delt mellem Danmark og Tyskland.

De fire indledende grupper spilles i Berlin, München, København og Herning, mens de to puljer i mellemrunden spilles i henholdsvis Köln (Tysklands kampe, hvis de går videre) og Herning (Danmarks kampe, hvis de går videre).
Semifinalerne spilles i Hamborg, mens placeringskampe, bronzekamp og finale spilles i Herning.

Den danske del af turneringen er arrangeret af Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland og Københavns Kommune.