Forløb hos Herning Bibliotek

Her kan du læse mere om Herning Biblioteks 12-ugers forløb.

Kort info: 

LÆS/LYT/LEV og Bogstavligt talt udbydes med opstart i uge 8 og afslutning i uge 22.

Forløbet ligger hver onsdag - i lige uger kl. 12-14 og ulige uger kl. 12-15. Der skiftes ugentligt mellem guidet fælleslæsning og skriveworkshop. 

 

Beskrivelse af forløbet: 

Forløbet er opdelt i to tilbud, som der skiftes i mellem. Forfatter Louise Juhl Dalsgaard vil stå for seks forløbsgange med forløbet "Bogstavligt talt", hvor du får rig mulighed for at få dine tanker sat i system ved at skrive. De andre seks forløbsgange vil  bibliotekarerne Tina Daugaard og Lone Juul Pedersen kører forløbet "LÆS/LYT/LEV" - en fælles læseoplevelse, hvor du blot skal lytte.  


LÆS/LYT/LEV
Forløbet LÆS/LYT/LEV benytter metoden "Shared Reading" - også kaldet guidet fælleslæsning. Det er en velafprøvet og anerkendt metode - både herhjemme og i udlandet - til at skabe refleksion, nærvær og fællesskab. 

Guidet fælleslæsning består af højtlæsning og fælles refleksion over skønlitterære tekster med afsæt i den enkelte persons oplevelse. Der er ingen forberedelse - vi læser og deler vores oplevelser af forskellige tekster med hinanden.

 

BOGSTAVELIG TALT
På skriveforløbet "Bogstavelig talt" bliver du præsenteret for en række forskellige tilgange til det at skrive, såvel intuitive som mere bundne opgaver.


Skriveøvelserne har ikke terapeutisk karakter men fokuserer på skriftlig fremstilling som et håndværk, som du efterfølgende kan anvende som kreativ adspredelse og/eller som et redskab i tilværelsens værkstøjskasse.

Øvelserne er meget alsidige, så du får prøvet kræfter med skriftens mange anvendelsesmuligheder. Det kan være som en "ventil" for tankemylder, et håndværk eller blot en kilde til oplevelser og sjov.
 

Du kan se mere information om fælles læsning her.