Trafikinfo - her og nu

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om veje og trafik.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Tag bussen til Roger Water koncerten 7. august 2018

02. juli 2018 - Transport til Roger Water koncerten 7. august 2018 i BOXEN.

Plads opkaldt efter legenden Niels Holst-Sørensen

04. oktober 2017 - 94-årige Niels Holst-Sørensen, mangeårigt dansk IOC-medlem, tidligere Europamester i 400-meter løb og chef for flyvevåbenet, fik fredag opkaldt en plads i fødebyen Stakroge efter sig

Niels Holst Soerensen Plads

En mand med et helt enestående livsforløb fik fredag eftermiddag sin egen plads.

Niels Holst-Sørensen (f. 19/12 1922) deltog selv i ceremonien i fødebyen Stakroge, syd for Herning, da Herning Kommunes borgmester Lars Krarup afslørede, at pladsen foran Stakroge Beboer og Kulturhus fremover hedder Niels Holst-Sørensens Plads.

Dermed er byens mest markante søn nu også en del af landsbyens kollektive erindring.

- Dit livsforløb er imponerende. Siden du blev født lige her i Stakroge, har du opnået mange store ting, lød det blandt andet fra Lars Krarup i talen til Niels Holst-Sørensen.

EM, jægerfly og olympisk bevægelse

Niels Holst-Sørensen blev første gang kendt i den danske offentlighed som én verdens bedste løbere på 400 og 800 meter distancerne. Han har været blandt verdens bedste på begge distancer og blev Europamester i 400-meter løb i 1946. På grund af 2.verdenskrig var det dog begrænset, hvor mange store internationale mesterskaber, han fik mulighed for at deltage i.

Da han i 1948 deltog ved OL i London var han i fuld gang med træningen som pilot i forsvaret, og han blev én af Danmarks første piloter i jetfly. Niels Holst-Sørensen gjorde kometkarriere i flyvevåbenet, hvor han opnåede rang af generalmajor og blev udnævnt til chef for hele flyvevåbenet i 1970.

Sit tredje markante aftryk på Danmark satte Niels Holst-Sørensen i idrætspolitikken, som dansk medlem af IOC, den Internationale Olympiske Komite. Det var en post, han havde i 25 år fra 1977 til 2002.

Fokus på den lokale historie

At Niels Holst-Sørensen får en plads opkaldt efter sig nu, skyldes at byrådspolitikerne i Herning Kommune har vedtaget en særlig to-årig indsats for at identificere personer, der har fortjent at blive udødeliggjort ved at få veje og pladser opkaldt efter sig. En indsats, der blandt andet har til formål at stimulere interessen for kommunens historie.

Indsatsen har indtil videre betydet, at tidligere borgmester og KL-formand Hilmar Sølund fik opkaldt en vej efter sig, ligesom pladsen foran kunstmuseet Heart er blevet opkaldt efter Bitten og Aage Damgaard, der som kunstmæcener grundlagde Hernings langvarige forhold til en række internationale stjerner i kunstens verden.