Trafikinfo - her og nu

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om veje og trafik.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Tag bussen til Melodi Grand Prix 2017 i BOXEN 25. februar

20. februar 2017 - Transport til Melodi Grand Prix 2017 i BOXEN ved MCH Messecenter Herning 25. februar.

Bybusserne ændrer midlertidig rute i Herning midtby

26. januar 2017 - Søndag 29. januar er bybusserne på plads på den nye station. Fra denne dato og cirka 6 uger frem kører bybusserne på andre ruter. Læs mere om hvor bybusserne kører og stopper i perioden.

Med den flotte, nyrenoverede stationsbygning har Herning også fået en ny, funktionel busplads. Derfor vil du fra søndag den 29. januar finde bussene på den nye plads foran stationen, hvor alle bybusser fremover får endestation.

Samtidigt vil bybusserne samt ruterne 101, 102 og 103 fra den 29. januar og cirka 6 uger frem køre ad ændrede ruter i midtbyen. Det gør de på grund af arbejdet med at renovere Sølvgade.

I de 6 uger stopper busserne ikke på Kousgårds Plads. I stedet kan du tage en nyindsat shuttlebus, som stopper i nærheden af de nedlagte stoppesteder - den kører hvert 20. minut.

Bruger du bus 1A og B, kan du skifte på Herning Station eller stå af ved stoppestedet Rolighedsvej, gå til Møllegade ved sygehuset og stå på 1A og B her.

Få detaljeret info om alle omlægninger på midttraffik.dk.

Bredgade-renovering går ind i ny fase

26. april 2016 - I starten af maj begynder brolæggerne arbejdet med at genetablere gågaden

Arbejdet med at forny Hernings gågade skrider hastigt fremad.

I begyndelsen af maj begynder brolæggerne at lægge de første sten, og allerede i denne uge (uge 17), vil den østligste del af gaden blive dækket af et tæppe, så du kan gå i den midterste del.

I starten af maj er det også planen at gå i gang med tredje etape af arbejdet på stykket fra Poulsens Plads til Skolegade. En ny tidsplan for byggeprojektet, med ganske få ændringer, er nu lagt ud på hjemmesiden. Hele projektet skal fortsat være færdigt inden sommeren 2017.

Der har undervejs i arbejdet været nogle enkelte overraskelser, men de er løbende blevet håndteret. Der bliver løbende arbejdet på at tilpasse de forskellige arbejdsopgaver, så tidsplanen kan overholdes.

4. juni arrangerer Herning City i øvrigt et "byggeplads-besøg", hvor interesserede kan se nærmere på arbejdet, prøve at sidde i en gravko og møde de mennesker, der arbejder på projektet.

Renoveringen af Bredgade fortsætter indtil sidste uge i november, hvor arbejdet stopper for at give plads til julehandlen. Her vil belægningsarbejdet være nået langt, og på den del af gaden, der ikke er færdig vil der komme midlertidig asfalt.

I mellemtiden fortsætter planlægningen af de forskellige nye elementer, der skal installeres i den nye gågade.

Der er udvalgt legeelementer til de steder i gaden, hvor børn kan slå sig løs, ligesom tilbud på inventar er ved at blive indhentet. Og så er er planerne for det vandelement, der skal være ved Bryggergade, næsten på plads.

Der bliver tale om en interaktiv vandkunst, der kan sprøjte vand i takt til musik. Eksempelvis kan du sende en sms til springvandet for at få det til at gå i gang.

Mens der bygges er der desværre nogle gener for beboere i Bredgade. Men der har undervejs i processen været tæt dialog mellem kommunen og borgerne, og den vil fortsætte.

27. april klokken 18-19 holder Herning Kommune et statusmøde for de ejere, lejere og butiksindehavere, der påvirkes af byggeriet. Der foregår i lokale B og C på Herning Bibliotek.

Her vil Herning Vand og EnergiMidt, der har været bygherrer på den første del af arbejdet, forklare, hvad der er blevet lavet i undergrunden.

115 nye parkeringspladser åbner i Herning centrum

31. marts 2016 - Fredag eftermiddag åbner udvidelsen af parkeringskælderen under Kousgaards Plads

Kousgaards Plads / North Camp

Fra fredag 1. april først på eftermiddagen udvides parkeringskapaciteten i Herning centrum.

Her åbner udvidelsen af parkeringskælderen under Kousgaards Plads, og dermed får midtbyen med ét slag 115 nye, gratis parkeringspladser uden tidsbegrænsning.

De nye p-pladser er lavet i forbindelse med byggeriet af 72 nye ungdomsboliger på pladsen. Et byggeri som boligselskabet Fruehøjgaard står bag.

Byggeriet gav Herning Kommune mulighed for at udvide parkeringskapaciteten tæt ved de populære attraktioner DGI-Huset Herning og MCH Herning Kongrescenter.

De 115 nye parkeringspladser er bygget sammen med den eksisterende parkeringskælder, og nedkørslen er derfor den samme, som bilisterne er vant til at bruge. Pladserne kan findes på første niveau.

Det er Teknik- og Miljøudvalget, der har besluttet, at de 115 parkeringspladser bliver langtidsparkering uden tidsbegrænsning.

- Vi kan se, at der i eksempelvis Dalgashus er mange tre-timers-pladser, der ikke bliver brugt. Derfor har vi valgt at sige, at disse pladser er langtidspladser, fortæller Finn Stengel Petersen, der er formand for udvalget.

Han glæder sig over, at der nu kommer nye parkeringspladser i området.

- Vi trænger til det. I hele byggeprocessen har der været pres på parkeringspladserne, men vi håber, at vi med de nye pladser får en situation på et acceptabelt niveau, siger Finn Stengel Petersen.

Ud over de underjordiske pladser, vil en række p-pladser på terræn blive åbnet. Disse pladser får tre-timers parkering.

DGI-Huset Herning råder over de 25 pladser tættest ved vandkulturhuset.

Vejnavneændringer i Helstrup området

15. februar 2016 - I forbindelse med anlæg af motorvejen mellem Herning og Holstebro, har vi fået nye vejnavne og en del adresseændringer.