Forløb hos Herning Bibliotek

Her kan du læse mere om Herning Biblioteks 10-ugers forløb.

Kort info: 

LÆS/LYT/LEV og Bogstavligt talt  

Bibliotekets forløb starter i uge 8 og afslutter i uge 18.

Forløbet ligger én gang om ugen fra kl. 12.30 - 14.30. Ugedagen er endnu ikke fastlagt og oplyses hurtigst muligt.

 

Beskrivelse af forløbet: 

Forløbet er opdelt i to ugentlige moduler. Fredag står forfatter Louise Juhl Dalsgaard for skriveforløbet "Bogstavligt talt", mens bibliotekarerne Tina Daugaard og Lone Juul Pedersen kører forløbet "LÆS/LYT/LEV" - en fælles læseoplevelse tirsdag eller onsdag.  


LÆS/LYT/LEV
Forløbet LÆS/LYT/LEV benytter metoden "Shared Reading". Det er en velafprøvet og anerkendt metode - både herhjemme og i udlandet - til at skabe refleksion, nærvær og fællesskab. Shared Reading består af højtlæsning og fælles refleksion over skønlitterære tekster med afsæt i den enkelte persons oplevelse. Der er ingen forberedelse - vi læser og deler vores oplevelser af forskellige tekster med hinanden.

 

BOGSTAVELIG TALT
På skriveforløbet "Bogstavelig talt" bliver kursisterne præsenteret for en række forskellige tilgange til det at skrive, såvel intuitive som mere bundne opgaver.


Skriveøvelserne har ikke terapeutisk karakter men fokuserer på skriftlig fremstilling som et håndværk, deltagerne efterfølgende kan anvende som kreativ adspredelse og/eller som et redskab i tilværelsens værkstøjskasse.

Øvelserne er meget alsidige, så kursisterne får prøvet kræfter med skriftens mange anvendelsesmuligheder. Det kan være som en "ventil" for tankemylder, et håndværk eller blot en kilde til oplevelser og sjov.

©Louise Juhl Dalsgaard
Teksten må ikke genanvendes uden skriftligt samtykke med forfatteren.

 

Du kan se mere information om fælles læsning her.