Forløb hos Herning Bibliotek

Her kan du læse mere om Herning Biblioteks 10-ugers forløb.

Kort info: 

LÆS/LYT/LEV og Bogstavligt talt  

Bibliotekets forløb starter i uge 32 og afslutter i uge 41. 

 

Beskrivelse af forløb: 

Forløbet er opdelt i to ugentlige moduler. Om tirsdagen står forfatter Louise Juhl Dalsgaard for skriveforløbet "Bogstavligt talt", mens bibliotekarerne Elisabeth Kaper Buch og Line Frømann Ehlers kører forløbet "LÆS/LYT/LEV" - en fælles læseoplevelse om fredagen.  


LÆS/LYT/LEV
Forløbet LÆS/LYT/LEV benytter metoden "Guidet fælleslæsning". Det er en velafprøvet og anerkendt metode - både herhjemme og i udlandet - til at skabe refleksion, nærvær og fællesskab. Guidet fælleslæsning består af højtlæsning og fælles refleksion over skønlitterære tekster med afsæt i den enkelte persons oplevelse. Der er ingen forberedelse - vi læser og deler vores oplevelser af forskellige tekster med hinanden.

BOGSTAVELIG TALT
På skriveforløbet "Bogstavelig talt" bliver kursisterne præsenteret for en række forskellige tilgange til det at skrive, såvel intuitive som mere bundne opgaver.


Skriveøvelserne har ikke terapeutisk karakter men fokuserer på skriftlig fremstilling som et håndværk, deltagerne efterfølgende kan anvende som kreativ adspredelse og/eller som et redskab i tilværelsens værkstøjskasse.

Øvelserne er meget alsidige, så kursisterne får prøvet kræfter med skriftens mange anvendelsesmuligheder. Det kan være som en "ventil" for tankemylder, et håndværk eller blot en kilde til oplevelser og sjov.

©Louise Juhl Dalsgaard
Teksten må ikke genanvendes uden skriftligt samtykke med forfatteren.

Du kan se mere information om fælles læsning her.