Landsbyenergi

Husejerne i Stakroge, Sandet, Karstoft og Skarrild er med i et nyt energiprojekt. Målet er at skrue ned for energiforbruget og spare penge.

Egentlig hedder energiprojektet 'Landsbyerne som frontløbere - Farvel til oliefyret og goddag til energifornuft'. I daglig tale blot 'Landsbyenergi'.

Projektet er et samarbejde mellem Herning Kommune, Scanenergi samt borgerne i de fire landsbyer Stakroge, Karstoft, Sandet og Skarrild. Projektet løber til og med 2019.

I alt sin enkelthed går Landsbyenergi ud på, at borgerne i de fire landsbyer får tjekket energiforbruge. Målet er, at beboerne både sparer på energien og pengene.

Landsbyer kan noget særligt

Landsbyerne er udvalgt, fordi borgerne spiller en stor rolle. Det er oftest sådan i landsbyerne, at hækken aldrig er for høj til en snak med naboen. 

Borgerne i landsbyerne får først tilbudt et online energitjek af deres huse. De får derudover tilbudt gratis rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Borgerne bliver også indbudt til borgermøder og styregrupper. De vil også få adgang til en Facebookgruppe for projektet, hvor de har mulighed for at få information, dele viden og spørge løs. 

I løbet af projektet, vil de deltagende borgene blive helt skarpe på, hvor det giver mening at lave ændringer, for at spare på energien. En af de største syndere er oftest oliefyret. Forhåbentlig bliver der udskiftet mange af dem. 

Gratis tjek til alle borgere

Landsbyenergi er ikke bare for de fire landsbyer i syd. Alle borgere i kommunen har mulighed for at bruge det online værktøj til at tjekke deres energiforbrug. Tjekket bygger på BBR-data for det enkelte hus.

Lav et online tjek af energiforbruget for dit hus.

Fakta

Projektet 'Landsbyerne som frontløbere - Farvel til oliefyret og goddag til energifornuft' udspringer af kommunes Energistrategi. Her finder du retningslinjer og politiske mål for arbejdet med vedvarende energi.

Det er byrådets mål, at kommunen skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050, at styrke omstillingen til en energieffektiv kommune og at udnytte potentialet i energieffektive løsninger til at skabe lokal vækst og erhvervsudvikling.

For mere information kontakt os på landsbyenergi@herning.dk.

Find os på facebook. Søg på Landsbyenergi Herning.

Kontaktinfo

Helle Sørensen Møjbæk
Tlf.: 96288039
Send e-mail til mikhm@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Lav et online energitjek

Energitjekket bygger på oplysninger fra BBR-registret.

dekorativt billeddeLav et online energitjek