Nyt om Lindbjergskolen

Helt ny folkeskole i Hammerum-Gjellerup skal bygges af KPC

24. februar 2017 - Lindbjergskolen, der skal stå i klar i Hammerum-Gjellerup ved Herning i starten af 2020, skal bygges af konsortium med KPC Herning, Årstiderne Arkitekter, Mutopia, Autens og Sweco

Lindbjergskolen Illustration3 Edit

En helt ny og moderne folkeskole vil i 2020 åbne dørene i Hammerum-Gjellerup ved Herning.

I denne uge er der fundet en vinder af konkurrencen om at bygge skolen, der er døbt Lindbjergskolen, og samlet set vil koste i omegnen af 200 millioner kroner.

Efter vurdering af fem projektforslag er valget faldet på, at Lindbjergskolen skal bygges af KPC Herning, der har lavet et projekt i samarbejde med Årstiderne Arkitekter, design- og indretningsfirmaet Mutopia, konsulentfirmaet Autens og rådgivningsfirmaet Sweco.

- Vi får med vinderprojektet en helt fantastisk og topmoderne folkeskole, der vil blive en rigtig god ramme om skoledagen for generationer af elever i mange, mange år. En skole der vil pirre børns nysgerrighed, og vise vejen for mange andre skoler. Med vinderprojektet får vi samtidig rigtig meget for pengene, vi får en skole i lækre og holdbare materialer, og vi får en energivenlig skole, siger en begejstret Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, og medlem af dommerkomiteen.

Et samlingssted for alle

Lindbjergskolen bygges sammen med Hammerum Hallen, og samtidig vil et helt nyt bibliotek til lokalområdet blive en integreret del af byggeriet.

Dermed vil den nye bygning komme til at summe af liv hele dagen, og blive det nye naturlige midtpunkt for både børn, unge, familier og ældre i hele Hammerum-Gjellerup.

Det glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen, der også sad i dommerkomiteen.

- Vinderprojektet har virkeligt formået at integrere de mange forskellige funktioner på en måde, hvor det bliver en gevinst for alle, og vil løfte den samlede oplevelse af skolen til helt nye højder. Samtidig er der tænkt mange spændende tanker om, hvordan facader, tage og den omkringliggende natur kan bruges til at skabe et indbydende byggeri, siger Johs. Poulsen.

Fakta:

Første spadestik til Lindbjergskolen bliver taget i efteråret 2017. Skolen skal stå klar til at modtage cirka 1000 børn og 100 medarbejdere i starten af 2020.

Byggeriet skal, udover en ny, moderne folkeskole rumme et nyt bibliotek for hele lokalområdet. Samtidig bygges Lindbjergskolen sammen med Hammerum-Hallen, og derved skabes et nyt kultur- og aktivitetshus, der bliver et naturligt mødested for folk i alle aldre i hele Hammerum-Gjellerup-området.

Byggeriet er på cirka 11.500 kvadratmeter netto (ca. 15.000 m2 brutto), fordelt på omkring 180 forskellige lokaler.

Lindbjergskolen vil blive indrettet som en "mini-by" med separate bygninger til indskoling, mellemtrin og udskoling. De tre bygninger bindes sammen af fællesrum, og der etableres et fælles ankomstområde til skole, bibliotek og hal.

Udendørs-områderne indrettes med et væld af muligheder for aktivitet og motion, der kan bruges hele døgnet.

Den nye skole erstatter de to eksisterende folkeskoler Hammerum Skole og Gjellerupskolen.

Skolebyggeri til 200 millioner er navngivet

15. april 2016 - ”Lindbjergskolen” bliver navnet på den nye skole i Hammerum–Gjellerup, der fra 2020 skal rumme 1100 elever

Tusinder og atter tusinder af børn i fremtidige generationer i Hammerum-Gjellerup vil komme til at gå på Lindbjergskolen.

Det bliver nemlig navnet på den nye fælles skole, der fra 1. januar 2020 skal afløse de to nuværende skoler i henholdsvis Hammerum og Gjellerup.

Det afslørede Dorte West, formand for Herning Kommunes Børne- og Familieudvalg, fredag eftermiddag ved en lille ceremoni på de arealer ved Hammerum Hallen, hvor den nye skole skal ligge. Her deltog mere end 1000 elever på de to nuværende skoler, der blev budt på flødeboller for at fejre navngivningen.

Navnet på den nye skole er fundet i en åben forslagsrunde, hvor alle har været velkomne til at indsende navneforslag.

Det gav over 40 forslag til skolenavne fra både elever, lærere, lokale foreninger og interesserede privatpersoner.

- Det har været sjovt at se de mange spændende og kreative forslag til navne, der er kommet ind, fortæller Dorte West, der sammen med repræsentanter fra forvaltningen og de to skolers ledelse og bestyrelse har siddet i dommerpanelet.

- Vi havde en række krav til navnet, blandt andet at det skulle være let at udtale, at de to byers navne ikke skulle indgå, og så måtte der gerne være en historisk eller geografisk reference. Derfor faldt valget på Lindbjergskolen, der lever op til alle kravene, fortæller Dorte West.

Det var Svend Øe, der på vegne af Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn, kom med navneforslaget Lindbjergskolen.

I sit forslag fremhæver foreningen, at den kommende skole vil ligge på jorde, der har tilhørt en meget stor gård, der hed Lindbjerggård. En gård der havde store besiddelser i både det nuværende Hammerum og det nuværende Gjellerup.

Dermed har det nye navn tråde til fortiden og knytter de to byer sammen.

- Det har også været vigtigt for os, at ordet "skole" indgik. Den nye skole bliver indrettet på en måde, hvor det er læring, der kommer i centrum, og det vil vi gerne understrege med navnet, siger Dorte West.

Samtidig findes der ikke i forvejen en Lindbjergskole i Danmark.

Lindbjergskolen får plads til 1100 elever og bliver dermed den største skole i Herning Kommune, når den står færdig.

Fakta om Lindbjergskolen

Lindbjergskolen bliver på cirka 14.000 kvadratmeter, og tænkes sammen med naboen Hammerum Hallen. Samtidig bygges der et nyt bibliotek, der skal fungerer som folkebibliotek for lokalområdet.

Herning Kommune har afsat 207 millioner kroner til byggeriet af Lindbjergskolen. Hertil kommer 3 millioner til et nyt bibliotek.

Lindbjergskolen får fire spor og i alt 1100 elever.

Tidsplan:

Foråret 2017: Licitation og kåring af vinderprojekt.
Efteråret 2017: Første spadestik
Januar 2020: Indvielse af Lindbjergskolen

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.