Bredgade Vest i Herning

Bredgade Vest skal være et sted med identitet og signalere, at byen er til for at blive brugt. Læs om projektet her på siden.

Projektet for Bredgade Vest er midlertidigt indtil gaden skal renoveres med kloakker, ledninger, ny belægning og permanent inventar. Denne større omlægning sker formentlig i perioden 2018-2021.

De to installationer der siden juni poppet op, skal være med til at give strækningen ny identitet. Vi har fokus på at skabe ophold og synlighed, med funktioner som kunst, ly og læ, leg, mere grønt.

Positive tendenser

Flere af de erhvervsdrivende fortæller glade om øget omsætning og der er stor begejstring for de to nedslag der er poppet op. Omsætningen siden juni er steget for flere af butikkerne og flere butikslokaler er lejet ud.

Åbningsfest d. 2. oktober

I løbet af september og starten af oktober kommer de sidste ting i 2015 op og 2. oktober inviterer de frivillige i gaden til åbningsfest i forbindelse med Open By Night. 

Baggrund for projektet

Baggrunden for projektet er, at der er sket ting og sager siden gaden blev åbnet op for biltrafik for 2 år siden. Nogle butikker er flyttet fra gaden og andre er flyttet til, netop på grund af bilerne. Der har været usikkerhed blandt mange erhvervsdrivende på hvad de fremtidige planer vil betyde. 

Den 3. marts 2015 besluttede et enigt Byråd at sætte fokus på Bredgade Vest. De bevilligede 1 million kroner til et projekt, der i høj grad handler om, at skabe en gade med ny identitet. Politikerne lagde fokus på, at projektet skal udvikles i samarbejde med borgerne, der består af frivillige aktører der meldte sig til borgermødet i marts. 

Kontaktinfo

Mari Lohne
Arkitekt
Tlf.: 96288551
Mobil: 20554388
Send e-mail til bekml@herning.dk

Torben Clausen
Byrådsmedlem
Tlf.: 30565606
Mobil: 30 56 56 06
Send e-mail til byrtc@herning.dk

Ulrik Hyldgaard
Formand for Byplanudvalget
Tlf.: 97211920
Mobil: 21572264
Send e-mail til byruh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.