Nyt om Off Road

Program for Off Road-åbning er spækket med magiske oplevelser

13. marts 2017 - Oplev mere end 60 forskellige kulturelle indslag i Herning 11.april, når Off Road Kulturfestival åbner

Tatover en gris!

Lav din egen is-skulptur!

Dans gennem Bredgade, besøg de talende skrotbiler, lyt til musik, se teater, eller, eller…

Mere end 60 forskellige kulturelle indslag vil indtage gader, gyder, stræder og baggårde i Herning Midtby, når der 11.april er åbning af Kulturfestivalen Off Road.

- Med de mange programpunkter der nu ligger fast, står det klart, at Off Road-åbningen bliver en helt unik dag, med indslag for absolut alle, uanset interesser og alder. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve fest-stemningen i byen 11.april. Og jeg ser frem til at blive beriget med en række magiske øjeblikke, siger Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Det fulde program for "Off Road - Tæt på Magien - Kulturfestivalåbning" vil blive offentliggjort om få uger:

Her er nogle få eksempler på oplevelser 11.april:

- På HEARTs stand kan man, som opvarmning til Socle du Monde Biennalen, blive grise-tatovør-kunstner eller forevige sig selv som et kunstværk!

- Ved "pyramidetorvet" ved Herning Kongrescenter kan du lave din egen skulptur af en is-blok - eller bevidne når is-skulptør Susanne Ahrenkiel laver en monumental farvet skulptur.

- På parkeringsdækket ved Herning Bibliotek kan du besøge en installation af skrotbiler, der hver især indeholder deres helt egen historie.

- På Torvet er der Food Festival, hvor lokale restauratører præsenterer Street Food-specialiteter.

Fakta

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af "Aarhus 2017" - Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen "Vinden, I 2009 var det turen kommet til "Mørket", mens det i 2013 var "Bølgen".

"Off Road" bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er er en af 12 store "Fuldmåne"-events i programmet for "Aarhus 2017", Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Thomas Buttenschøn går Off Road

06. marts 2017 - Den underfundige sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn er tilføjet programmet for Off Road Kulturfestival-åbning i Herning 11.april

Endnu et navn er blevet tilføjet den perlerække af musikalske navne, der 11.april vil indtage Torvet i Herning.

Thomas Buttenschøn, manden der har ordet i sin magt, både når han synger og når han taler, skriver sange der kalder på at blive lyttet til. Han er underfundig, fænomenal og for nogle sågar genial.

Han har siden 2006 hvor det hele for alvor startede, udgivet 7 albums og haft store hits med blandt andet "Fantastiske Mandag", "Smukkere end Smuk" og mange flere.

Ved Off Road Kulturfestival-åbning bliver Torvet i Herning overdækket med to kæmpestore skyliners. Scenen vil blive indtaget af en lang række musikalske topnavne, der spiller non-stop i en adskillige timer lang marathon-koncert.

Samtidig vil der være kulturelle og magiske indslag i hele Herning centrum, hvor foreninger, kulturinstitutioner og andre vil give bud på, hvordan man kommer "Tæt på magien".

De øvrige navne på plakaten er blandt andet Trentemøller, Jokeren, Karen Mukupa, Jordan Jackson, Electric Guitars og Erann DD. 

Læs mere på www.herning.dk/offroad

Thomas Buttenschon Presse 2017 Lille

Foto: Pressefoto

Jokeren erstatter Clemens ved Off Road-åbning

17. februar 2017 - Der er rotation i navnene ved koncert ved Off Road-åbning

Jokeren er nyt navn på plakaten, når der 11. april er marathon-koncert på Torvet i Herning.  

Den etablerede rapper, der har været en del af det danske hip-hop miljø siden tiden i "Den Gale Pose", erstatter Clemens, der er blevet tvunget til at melde afbud.

Trentemøller giver unik koncert i Herning bymidte

10. februar 2017 - 11. april 2017 skydes Kulturfestivalen Off Road i gang med et brag af en magisk åbning i hele Herning Midtby. Et af aftenens absolutte højdepunkter bliver en fuld koncert med Trentemøller - og det er ganske gratis

Trentemoeller Pm

Musikeren og produceren Anders Trentemøller spiller kun få koncerter i Danmark, og åbningen af Off Road Festivalen er en rigtig god mulighed for at få en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Trentemøller er kendt for sine unikke koncerter både musikalsk og visuelt, og koncerten, der kommer til at foregå lige midt på Torvet i Herning, er ingen undtagelse.

- Trentemøller er den helt rigtige artist til at afslutte åbningen af Off Road Festival, der jo netop handler om at tænke anderledes og sætte tingene i nye rammer. Vi er ikke i tvivl om, at han vil levere en helt fantastisk koncert af høj international standard, og det er lidt af et scoop, vi har fået ham til Herning, fortæller Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Siden Trentemøller i 2007 samlede sit liveband, har han spillet mere end 300 koncerter rundt i

verden. Han har netop udgivet sit fjerde studiealbum Fixion, og i øjeblikket turnerer han med sit band i Europa og Nordamerika. The Fixion Tour startede den 19. januar i Amsterdam og bringer Trentemøller og bandet rundt til intet mindre end 48 byer i 19 lande.

Trentemøller stiller op med et stærkt live-setup bestående af:

Anders Trentemøller: Keys, Slagtøj

Jakob Hoyer: Trommer

Jakob Falgren: Bas, Synth

Jeppe Brix Sørensen: Guitar, Synth

Marie Fisker: Vokal, Guitar, Synth

Om Off Road Åbningen:

11. april kan du komme "Tæt på Magien", når Off Road Kulturfestivalen åbner i Herning. Hele bymidten vil summe af kultur, magi, arrangementer og workshops.

Off Road Åbningen er et Fuldmåne-event i programmet for Aarhus 2017, og der ventes mere end 15.000 mennesker i Hernings gader 11.april.

Dagen markerer startskuddet til knap fire ugers kulturfestival i hele Midtvestjylland.

Om Trentemøller:

Den København-baserede musiker Anders Trentemøllers talent for hjerteskærende melodiske øjeblikke og særlige produktioner, fusioneret med hans unikke lyd, et sted mellem indie og elektronisk, har skabt ham et navn som en af ​​de mest respekterede og beundrede kunstnere.

I 2006 udgav Trentemøller det banebrydende debutalbum 'The Last Resort'. Albummet blev flere steder kåret til "Årets bedste album", og det var med til at slå Trentemøllers navn fast også blandt det brede publikum.

Efterfølgende har Trentemøller udgivet 'Into The Great Wide Yonder' i 2010 og 'Lost' i 2013 og i september 2016 udgav han sit fjerde album 'Fixion' på eget label.

Med 'Fixion', har Anders Trentemøller skabt en logisk efterfølger til albummet 'Lost' fra 2013. Det er et album, der på mange måder virkelig har formået at fange den dynamik, Trentemøller har live med bandet. På samme måde, som 'Lost' byggede videre på det melodiske univers, som 'Into The Great Wide Yonder' var, har' Fixion' videreført den melankoli, som er Trentemøllers varemærke, og modnet det til et unikt og mørkt romantisk univers.

Frem for at forsøge helt at genopfinde sig selv, har Trentemøller arbejdet med at fremhæve visse kornede aspekter af hans signatur-lyd og forfinet lyden i en langt mere organisk retning - undertiden med større fokus på sangskrivningen. Det er et album, der ved første gennemlytning kan synes mindre detaljeret, men som det altid er med Trentemøller, skal man aldrig lade sig narre af første indtryk. Det er den type plader, der over tid og ved gentagne gennemlytninger vil åbne for nye nuancer og give lytteren mulighed for at gå på opdagelse i værket.

Albummet er især drevet af produceren og multikunstnerens passion for eksperimenter og for ubesværet at lade sig inspirere af påvirkninger og forskellige genrer - men samtidig forbliver albummet tro mod Trentemøllers unikke, og nogle gange udfordrende tonesprog. Fra kaskader af minimalistiske synth-landskaber til pumpende elektro-punk, og stadig er hvert eneste spor på 'Fixion' bundet sammen gennem en eftertænksom, melodisk kompleksitet.

Musikalske stjerner indtager Torvet i Herning 11.april

07. februar 2017 - Der vil blandt andet være elektriske guitarer, fransk chanson, jazz-ballader og hiphop, når Off Road Kulturfestivalen åbner i Herning 11.april med marathon-koncert på Torvet

Torvet Visualisering Edit

En otte timer lang rytmisk koncert vil tirsdag 11. april indtage Torvet i Herning.

Marathon-koncerten er ét af omdrejningspunkterne på en magisk og festlig dag, der markerer åbningen af Off Road Kulturfestival.

Under overskriften "Tæt på Magien", vil hele bymidten blive inddraget til kulturaktiviteter, hvor man kan høre, føle, smage, se og opleve kultur.

I denne uge kan sløret så løftes for de første musik-navne, der skal underholde og berige gæsterne på dagen.

Blandt navnene er danske Clemens (hiphop), Electric Guitars (rock), Erann DD (pop), og Karen Mukupa (reggae/dancehall) og trioen Uffe Steen/Benjamin Koppel feat Al Agami.

Også en række internationale musikere vil træde op på scenen og bidrage til festen. Det gælder blandt andet den britiske jazz-sangerinde Jordan Jackson, den franske chanson-duo Claude Chichon & Emir, den bosniske folkemusiker Damir Imamovic og det nordiske PLAY!Ground Live-jazzorkester

Hele koncerten vil foregå på Torvet i Herning, der i dagens anledning bliver overdækket med to enorme sejl.

Off Road festival-åbningen er en del af programmet for Aarhus 2017, og er ét af programmets store Fuldmåne-events. Med kulturbyens motto "Rethink" i baghovedet, har overskriften for den store koncert på Torvet været en gentænkning af det rytmiske koncert-format.

- Det er lykkedes at sammensætte et meget spændende musik-program, der sætter en tyk streg under, at vi gentænker, hvordan en koncert foregår. Når jazz, bosnisk folkemusik, rock'n'roll og musik til børnene kan dele en scene, viser vi virkelig bredden og styrken i rytmisk musik. Det bliver en helt igennem unik oplevelse, og jeg er sikker på at vi får en helt fantastisk dag, siger Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet i Midt-Vestjylland samt Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Musikprogrammet vil senere blive udvidet med flere musiknavne, blandt andet det hovednavn, der skal spille til sidst.

Foreløbig liste over musik-navne ved Off Road-åbningen:

 

På scenen vil være et husorkester på 8 personer, der spiller med følgende solister:

Clemens

Uffe Steen/Benjamin Koppel feat Al Agami (LADO/DK)

Erann DD

Jordan Jackson (UK)

Karen Mukupa (ZAM/DK)

 

Derudover er følgende bands og artister på scenen:

Sofie Østergaard

Mek Pek Trio

Electric Guitars

Claude Chichon & Emir (FRA)

PLAY!GROUND live (NORDIC)

Damir Imamovic (BIH)

Off Road Kulturfestival

Off Road Kulturfestival løber fra 11. april til 6.maj. Det er den fjerde kulturfestival arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, og den vil foregå i alle syv medlemskommuner: Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Lemvig.

Off Road Åbning - Tæt på Magien:

Åbningen af Kulturfestival Off Road foregår i Herning bymidte 11.april. Åbningen vil byde på magiske og kulturelle oplevelser i hele bymidten, herunder en lang række kulturelle indslag i byens "hemmelige" rum, de steder der er lidt "Off Road", i forhold til hvor folk normalt opholder sig.
Off Road Åbningen er støttet af Aarhus 2017, Herning Kommune og Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland

Invitation til at skabe en magisk stjernevrimmel

12. januar 2017 - Alle børn i hele kulturregionen inviteres til at sætte en stjerne på himlen og blive en del af den magiske stjernevrimmel til åbningen af kulturfestivalen ”OFF ROAD”

Popup1

Vi giver universet en ekstra hånd og sætter fuld blus stjernerne. Sammen skal vi skabe en overdådig stjernehimmel, der skal lyse under taget på Hernings torv, der til lejligheden er overdækket.

Herning er vært for åbningen af kulturfestivalen "OFF ROAD", som er kultursamarbejdet Midt/Vest kulturfestival 2017. Festivalen starter den 11. april 2017 med åbningsarrangement i Herning under overskriften "Tæt på magien".
Åbningen er et af de Fuldmåne-events, som er en del af programmet for Århus 2017.

Rent praktisk skal stjernerne lyse ved hjælp af UV-maling og UV-lys.

For at det virkelig skal opleves som en stjerne-vrimmel skal der rigtig, rigtig mange flotte og selvlysende stjerner til, og vi håber mange børn/skoler vælger at deltage i projektet.

Jeres opgave:

Jeres elever fremstiller stjerner. Hver for sig eller i grupper. Stjernerne skal have et vist format og skal være udsmykket med fine mønstre, linjer og andet spændende, der kan fremhæve netop den stjerne. I dags-lys skal stjernen være farverig og flot at se på, og når mørket falder på skal den fremstå kun vha. den ultraviolette bemaling.

Retningslinjer for stjerner:

Format: min. 40 cm i diameter eller på mindste led. 

Materialer:

Pap, karton, plast eller andet let og fast materiale, der kan holde formen, der kan males på - og kan holde til en meget frisk vind eller en snestorm. 

Maling:

UV-maling.

Stjernerne må ikke have en bagside, - altså lige flot på alle sider. Melder I jer til, får i en side med ideer til fremstillingen.

Montering og aflevering:

Stjernerne skal afleveres den 5. eller 6. april. De skal være monteret på snore med 10 stjerner på hver snor.

Tilmelding:

Tilmelding inden 9. februar på herningbilledskole@mail.dk

Ved tilmelding oplyses:

Navn på skole

Navn på lærer

Mailadresse på lærer

Navn på klasse

Antal stjerner

Hernings baggårde bliver fyldt med magi 11.april

11. oktober 2016 - Hele Hernings bymidte bliver indtaget af kunst, musik og kultur, når Off Road-festivalen åbner som en del af Aarhus 2017-programmet

Off Road Aabningsevent Postkort

Du kan ligeså godt reservere datoen nu: Om præcis seks måneder, 11.april 2017, vil Herning blive magisk.

Når kulturfestivalen Off Road bliver skudt i gang i bymidten i Herning, bliver der tale byens hidtil største en-dags-fest.

Åbnings-dagen har overskriften "Tæt på Magien". Og den bliver et koncentrat af al den kunst og kultur, der i de efterfølgende fire uger vil oversvømme de syv kommuner i Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland.

Det betyder, at der i Hernings baggårde, smøger - og andre steder, der er lidt "Off Road" - vil blive budt på dans, teater, lyskunst, street art, poesi og meget mere.

Alle kulturinstitutioner i Midtvestjylland er indbudt til at deltage. Det samme er alle Hernings foreninger. Det eneste krav for at deltage er, at arrangementet bringer publikum lidt tættere på et magisk sted.

Dagens store gennemgående oplevelse vil blive en otte timer lang koncert på Torvet i Herning. Her vil en række kendte og ukendte navne give koncert med officiel start kl. 14 og afslutning kl. 22. Undervejs vi der kun være pauser ved instrument-skift.

- Vi ser frem til at byde hele regionen på en magisk dag i kulturens tegn i Herning. Med deltagelse af en række af landets dygtigste udøvere såvel som vækstlag og amatører, er jeg helt sikker på, at vi sammen får en kulturel og magisk folkefest, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Off Road-åbningen er økonomisk støttet af Herning Kommune, Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og Aarhus 2017. Det samlede budget er 2,8 millioner kroner.

Fakta

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af "Aarhus 2017" - Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen "Vinden, I 2009 var det turen kommet til "Mørket", mens det i 2013 var "Bølgen".

"Off Road" bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er er en af 12 store "Fuldmåne"-events i programmet for "Aarhus 2017", Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.