Tilbage

Trentemøller giver unik koncert i Herning bymidte

11. april 2017 skydes Kulturfestivalen Off Road i gang med et brag af en magisk åbning i hele Herning Midtby. Et af aftenens absolutte højdepunkter bliver en fuld koncert med Trentemøller - og det er ganske gratis
10. februar 2017

Trentemoeller Pm

Musikeren og produceren Anders Trentemøller spiller kun få koncerter i Danmark, og åbningen af Off Road Festivalen er en rigtig god mulighed for at få en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Trentemøller er kendt for sine unikke koncerter både musikalsk og visuelt, og koncerten, der kommer til at foregå lige midt på Torvet i Herning, er ingen undtagelse.

- Trentemøller er den helt rigtige artist til at afslutte åbningen af Off Road Festival, der jo netop handler om at tænke anderledes og sætte tingene i nye rammer. Vi er ikke i tvivl om, at han vil levere en helt fantastisk koncert af høj international standard, og det er lidt af et scoop, vi har fået ham til Herning, fortæller Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Siden Trentemøller i 2007 samlede sit liveband, har han spillet mere end 300 koncerter rundt i

verden. Han har netop udgivet sit fjerde studiealbum Fixion, og i øjeblikket turnerer han med sit band i Europa og Nordamerika. The Fixion Tour startede den 19. januar i Amsterdam og bringer Trentemøller og bandet rundt til intet mindre end 48 byer i 19 lande.

Trentemøller stiller op med et stærkt live-setup bestående af:

Anders Trentemøller: Keys, Slagtøj

Jakob Hoyer: Trommer

Jakob Falgren: Bas, Synth

Jeppe Brix Sørensen: Guitar, Synth

Marie Fisker: Vokal, Guitar, Synth

Om Off Road Åbningen:

11. april kan du komme "Tæt på Magien", når Off Road Kulturfestivalen åbner i Herning. Hele bymidten vil summe af kultur, magi, arrangementer og workshops.

Off Road Åbningen er et Fuldmåne-event i programmet for Aarhus 2017, og der ventes mere end 15.000 mennesker i Hernings gader 11.april.

Dagen markerer startskuddet til knap fire ugers kulturfestival i hele Midtvestjylland.

Om Trentemøller:

Den København-baserede musiker Anders Trentemøllers talent for hjerteskærende melodiske øjeblikke og særlige produktioner, fusioneret med hans unikke lyd, et sted mellem indie og elektronisk, har skabt ham et navn som en af ​​de mest respekterede og beundrede kunstnere.

I 2006 udgav Trentemøller det banebrydende debutalbum 'The Last Resort'. Albummet blev flere steder kåret til "Årets bedste album", og det var med til at slå Trentemøllers navn fast også blandt det brede publikum.

Efterfølgende har Trentemøller udgivet 'Into The Great Wide Yonder' i 2010 og 'Lost' i 2013 og i september 2016 udgav han sit fjerde album 'Fixion' på eget label.

Med 'Fixion', har Anders Trentemøller skabt en logisk efterfølger til albummet 'Lost' fra 2013. Det er et album, der på mange måder virkelig har formået at fange den dynamik, Trentemøller har live med bandet. På samme måde, som 'Lost' byggede videre på det melodiske univers, som 'Into The Great Wide Yonder' var, har' Fixion' videreført den melankoli, som er Trentemøllers varemærke, og modnet det til et unikt og mørkt romantisk univers.

Frem for at forsøge helt at genopfinde sig selv, har Trentemøller arbejdet med at fremhæve visse kornede aspekter af hans signatur-lyd og forfinet lyden i en langt mere organisk retning - undertiden med større fokus på sangskrivningen. Det er et album, der ved første gennemlytning kan synes mindre detaljeret, men som det altid er med Trentemøller, skal man aldrig lade sig narre af første indtryk. Det er den type plader, der over tid og ved gentagne gennemlytninger vil åbne for nye nuancer og give lytteren mulighed for at gå på opdagelse i værket.

Albummet er især drevet af produceren og multikunstnerens passion for eksperimenter og for ubesværet at lade sig inspirere af påvirkninger og forskellige genrer - men samtidig forbliver albummet tro mod Trentemøllers unikke, og nogle gange udfordrende tonesprog. Fra kaskader af minimalistiske synth-landskaber til pumpende elektro-punk, og stadig er hvert eneste spor på 'Fixion' bundet sammen gennem en eftertænksom, melodisk kompleksitet.

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Pia Trab Worm
Kulturkonsulent
Tlf.: 96288634
Mobil: 51189094
Send e-mail til bekpw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.