Tilbage

Hernings baggårde bliver fyldt med magi 11.april

Hele Hernings bymidte bliver indtaget af kunst, musik og kultur, når Off Road-festivalen åbner som en del af Aarhus 2017-programmet
11. oktober 2016

Du kan ligeså godt reservere datoen nu: Om præcis seks måneder, 11.april 2017, vil Herning blive magisk.

Når kulturfestivalen Off Road bliver skudt i gang i bymidten i Herning, bliver der tale byens hidtil største en-dags-fest.

Åbnings-dagen har overskriften "Tæt på Magien". Og den bliver et koncentrat af al den kunst og kultur, der i de efterfølgende fire uger vil oversvømme de syv kommuner i Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland.

Det betyder, at der i Hernings baggårde, smøger - og andre steder, der er lidt "Off Road" - vil blive budt på dans, teater, lyskunst, street art, poesi og meget mere.

Alle kulturinstitutioner i Midtvestjylland er indbudt til at deltage. Det samme er alle Hernings foreninger. Det eneste krav for at deltage er, at arrangementet bringer publikum lidt tættere på et magisk sted.

Dagens store gennemgående oplevelse vil blive en otte timer lang koncert på Torvet i Herning. Her vil en række kendte og ukendte navne give koncert med officiel start kl. 14 og afslutning kl. 22. Undervejs vi der kun være pauser ved instrument-skift.

- Vi ser frem til at byde hele regionen på en magisk dag i kulturens tegn i Herning. Med deltagelse af en række af landets dygtigste udøvere såvel som vækstlag og amatører, er jeg helt sikker på, at vi sammen får en kulturel og magisk folkefest, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Off Road-åbningen er økonomisk støttet af Herning Kommune, Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og Aarhus 2017. Det samlede budget er 2,8 millioner kroner.

Fakta

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af "Aarhus 2017" - Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen "Vinden, I 2009 var det turen kommet til "Mørket", mens det i 2013 var "Bølgen".

"Off Road" bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er er en af 12 store "Fuldmåne"-events i programmet for "Aarhus 2017", Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Kontaktinfo

Pia Trab Worm
Kulturkonsulent
Tlf.: 96288634
Mobil: 51189094
Send e-mail til bekpw@herning.dk

Michelle Marie Østergaard Johnsen
Projektleder og Kulturkonsulent
Tlf.: 22808224
Mobil: 22808224
Send e-mail til bekmj@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.