EM i landevejscykling 2017 - EuroRoad17

Publikum kan opleve verdens bedste cykelryttere helt tæt på, når de kommer til EM i Landevejscykling i Herning

Der er garanti for fuld fart over feltet, når 800 af verdens bedste cykelryttere i august kommer til Herning.

Fra 2. - 6. august er byen vært for EM i Landevejscykling. Her skal uddeles 12 sæt medaljer i henholdsvis landevejsløb og enkeltstart.

De mange cykelstjerner kommer blandt omkring Herning bymidte, hvor publikum får mulighed for at se elite-damerne passere 6 gange, mens herre-elite-feltet skal omkring Torvet 12 gange.

Der er, som forventet, tale om en hurtig, flad rute, og det giver forhåbninger om, at verdens største sprinternavne vil stille til start, herunder den forsvarende europamester, Peter Sagan.

EM i Landevejscykling, EuroRoad17, arrangeres i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union (DCU), Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH.

Masser af plads

Start og mål på vil blive på Kaj Zartows Vej ved MCH Messecenter Herning. Det betyder, at alle de gode faciliteter i hele MCH-komplekset er lige ved hånden, ligesom MCH-medarbejdernes enorme erfaring med store arrangementer kan komme i spil. Samtidig giver området masser af plads til de mange udenoms-ting, som så stort et mesterskab fører med sig.

Det gælder blandt andet de holdbiler og servicebiler, som de cirka 45 nationer medbringer - men placeringen giver også mulighed for at lave et kæmpe campingområde for tilskuere, i umiddelbar tilknytning til målområdet.

Fakta om ruterne:

Ved EM i Landevejscykling køres der flere forskellige distancer i de forskellige klasser; Junior, U23 og Elite.

Der er tre forskellige enkeltstarts-ruter på 18,2, 31,5 og 46 kilometer. Enkeltstarts-ruterne er lagt, så tilskuere i start og målområdet kan se hver af de deltagende ryttere tre gange.

Landevejsruten er lavet som en 20 kilometer lang rundstrækning. Der er start og mål på Kaj Zartows Vej. En del af ruten er henlagt til Herning bymidte, hvor rytterne vil køre af Dalgasgade, Mindegade via Torvet, Bethaniagade og Møllegade.

Når herre-eliten skal afgøre, hvem der kan køre i mesterskabstrøjen det kommende år, skal de køre den 20 kilometer lange rundstrækning 12 gange i alt.

Fakta om EM i Landevejscykling

EM i landevejscykling er blevet afviklet hvert år siden 1995, men i den nuværende udgave er den kun kørt i 2016 i Plumelec, Frankrig. Udover junior og U23 var det i 2016 første år, at elite-herrer og -damer har deltaget ved EM i landevejscykling. Derfor er det også først fra 2016, der er kommet mediefokus på eventen med live tv-dækning lørdag og søndag.

Når EM i landevejscykling rammer Herning er det med cirka 800 ryttere.

Ryttere fra mere end 45 europæiske nationer stiller til start i Herning. Du kan møde de bedste ryttere fra f.eks. Tyskland, Norge, Belgien, Slovakiet, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og selvfølgelig Danmark.

TV-signalet er foreløbig købt af 71 forskellige lande.

deko